Varmepumper: Luft/luft, luft/vann og væske/vann

2462 Ferdigskifta 1200X2500

Vi har fastpris på montering av varmepumpe og gratis befaring. Spør oss om varmepumper til din bolig.

I gjennomsnitt vil en varmepumpe være mer enn dobbelt så effektiv som en panelovn eller oljefyr. Det betyr at du kan mer enn halvere energiforbruket til oppvarming. Ovner og ildsteder lager ny varme, men en varmepumpe henter allerede eksisterende varme fra omgivelsene og avgir varme til boligen. På den måten er en varmpeumpe egentlig en varmeflytter og varmeflytting er mer energieffektivt enn varmeproduksjon.

Det finnes totalt fire ulike typer varmepumper; luft/luft, luft/vann, vann/vann og avtrekk og ventilasjonsvarmepumpe. Betegnelsen forklarer hvor varmepumpen henter varme fra. Alle varmepumper fungerer i prinsippet likt da de henter varme fra omgivelsene. En varmepumpe består av et lukket system, der et kjølemedium sirkulerer og henter varme fra en kilde med lav temperatur og avgir varme ved en høyere temperatur.

Hvis du lurer på hva slags varmepumpe du skal velge til din bolig, er det generelt sånn at en luft/luft varmepumpe egner seg for hus med elektrisk oppvarming, mens varmepumper som luft/vann, vann/vann og avtrekksvarmepumper, egner seg for hus med vannbåren oppvarming.

Besøk oss